Etiketler: yüklü, hizmetleri, oluşturacağımız, bitti, üzere, 1, aşamaya, tıklayarak, açacaktır, programlar, başlatın, komutu, dosyaları, izleyerek, yayınladı, kontrolleri, tıklayın, diskimizde, alt, emulation |
| « Önceki başlık :: Sonraki başlık » |
| Yazar |
Mesaj |
CT-YavusZKategori Yöneticisi

Durum: Çevrimdışı Kayıt: 02.01.2007
Mesajlar: 3080 Şehir: SİVEREK City /|\ URFA - TR | Hayatın AnlamsızLıkLar Şehrindeyim | Hayal KırıkLığın BaşKentindeyim.!!
Level: 43
| Deneyim: |
3038 / 3038 |
|
|
|
100% |
|
Tarih: Sun Jul 20, 2008 10:21 am Mesaj konusu: Windows Xp Cd'sine Servise Pack 3 Entegre Etme |
|
|
Windows Xp Cd'sine Servise Pack 3 Entegre Etme
1. İlk adım olarak Windows XP CD‘mizin ve Service Pack 3‘ün içeriğini aktaracağımız iki adet klasör oluşturacağız. Bu klasörleri oluşturmak için eğer var ise hard disk’inizin “D” bölümünü tercih ediniz. Klasörlerimizin ismini sırasıyla “WINXPSP2CD” ve “WINXPSP3″ olarak veriyoruz.
2. Bir sonraki adımda Windows XP CD‘mizin içeriğini “WINXPSP2″ klasörüne, XP Service Pack 3 dosyamızıda “WINXPSP3″ klasörü içerisine kopyalayacağız fakat bu işlemi yapmadan önce “Gizli Dosya ve Klasörlerin” görünür olduğuna ve “Sistem Dosyalarının Korunmasının” devre dışı olduğundan emin olmalıyız. Bu işlem için “Denetim Masası–>Klasör Seçenekleri–>Görünüm” adımlarını izleyerek buradaki seçeneklerimizi kontrol ediyoruz.
3. Gerekli kontrolleri yaptıktan sonra Windows XP CD‘mizin içeriğini “WINXPSP2″ klasörüne, XP Service Pack 3 dosyamızıda “WINXPSP3" klasörüne kopyalıyoruz. Kopyalama işlemleri bittikten sonra Service Pack 3 dosyamızın içeriğini bulunduğu klasöre açmamız gerekiyor bu işlemi yapmak için Başlat Menüsü —> Çalıştır‘a geliyoruz ve buraya D:WINXPSP3windowsxp-kb936929-sp3-x86-enu.exe -x yazdıktan sonra Enter‘a basıyoruz. Bu işlem SP 3 içeriğini bulunduğu klasöre açacaktır işlem bittikten sonra orjinal Service Pack 3 dosyamızı silebiliriz.
4. Şimdi indirmiş olduğumuz Bart’s Boot Image Extractor aracını “D” diskimizde oluşturacağımız “BBIE” klasörünün içine açıyoruz. Bu işlemin ardından Başlat—>Çalıştır ile Komut Satırımızı açıyoruz. D:BBIE klasörüne geliyoruz ve aşağıdaki komutu yazıyoruz.
bbie x: (x burada XP CD’nizin bulunduğu sürücünün adıdır.)
BBIE, CD’de olan herhangi bir Boot imajını tarayacak ve D:BBIEimage1.bin, dosya adı ile bir imaj dosyası çıkartacaktır.
4. Şimdi sıra Service Pack 3‘ü Windows XP’mizin içine entegre etmeye geldi. Balaş –> Çalıştır adımlarını izliyoruz ve buraya D:WINXPSP3i386updateupdate.exe /integrate:D:WINXPSP2CD satırını yazarak Enter‘a basıyoruz ve hemen arkasından entegrasyon başlıyor.
5. Artık elimizde dosya olarak Windows XP Service Pack 3 içeren bir işletim sistemimiz oldu. Sıra bu dosyamızı CD’ye yazdırmaya geldi. Şimdi Nero Burning ROM‘u açın ve sol kısımdan “CD-ROM(Boot)” seçeneğini seçin. Arından sağ kısımda bulunan “Boot” sekmesi altındaki “Image File” için “Browse” diyerek az önce BBIE ile çıkarttığımız “image1.bin” adlı önyükleme imajını seçin.
Alt kısımdan “Enable expert settings” kutucuğunu da işaretledikten sonra “Kind of emulation“a “No Emulation“, “Number of loaded sectors“e ise “4” değerini verin.Daha sonra “ISO” sekmesine geçin ve buradaki “File name length (ISO)” ayarını “Max. Of 31 chars (Level 2)” olarak değiştirin. “Label” sekmesinde ise “Disc name” olarak “WINXPSP3” etiketini girin. Şimdi “New” butonuna tıklayarak az önce oluşturduğumuz “WINXPSP2CD” içersindeki dosyalarımızı yazdırmak üzere ekleyin. Yazdırma hızı olarak 24x seçerseniz daha sağlıklı bir kayıt işlemi gerçekleşecektir.
Kaynak :Bu forumdaki linkleri sadece kayıtlı kullanıcılar görebilir! Kayıt olmak içinburaya tıklayınız... |
NLİTE PROGRAMI İLE ENTEGRE ETME
En çok kullanılan işletim sistemi Windows XP için Microsoft, Servis Paketi 3'ü yayınladı. Bu yeni güncelleştirme dosyasını her defasında yeniden kurmak yerine doğrudan kurulum CD'sine nLite ile entegre etmek mümkün.
1. Adım - Gerekli Programlar
Windows XP SP3 Türkçe indirin.

|
|
Bu uygulama üyelerin foruma katılımını sağlamak içindir...
|
nLite 1.4.5 beta 2 indirin ve kurun.

|
|
|
Not : nLite çalıştırabilmeniz için sisteminizde .NET Framework 2.0 SP1 (x86) | 23.6 MB yüklü olması gerekiyor.
.NET Framework 2.0 SP1 (x86) | 23.6 MB

|
|
|
2. Adım - nLite ile SP3 Entegre
C:| sürücüsünde XP isminde bir klasör açın ve Windows XP SP2 kurulum CD' si içindeki tüm dosyaları açtığınız XP klasör içine kopyalayın.
3. Adım
nLite programını çalıştırın. ilk çalıştırdığınızda dil seçeneğinden Türkçe' yi seçin daha sonra Gözat tıklayın ve 2. adımda açtığımız XP klasörünü seçin. Devam' a basarak bir sonraki aşamaya geçin.
Servis Pack 3 entegre etmeye başlıyoruz. Burada Sadece SP3 entegreyi anlatığımız için Servis Paketi ve Açılabilir ISO seçeneklerini seçiyoruz. Eğer OEM, Kullanıcı Adı, WordGroup, Gereksiz hizmetleri gibi özellikleri kullanmak isyiyorsanız diğer seçenekleri seçebilirsiniz. Devam' a basarak bir sonraki aşamaya geçin.
Seç' e basın ve 1. adımda indirdiğiniz Windows XP Servis Pack 3 seçin. Bu işlemde Servis Pack 3 dosyaları XP klasöründeki ilgili alanlara kopyalanacaktır.
Sonuç Windows XP Servis Pack 3 entegre işlemi bitti.
Entegre işleminden sonra ISO veya direk olarak kurulum CD' si oluşturabilirsiniz. Ben sorun çıkmasın diye ilk önce ISO oluşturdum ve Nero ile CD' ye yazdırdım anlatımıda bu şekilde hazırladım. ISO dosyasının ismini XPPOEM_TR yazın.
3. Adım - CD Yazma
Nero başlatın Open ile 2 adımda oluşturduğumuz ISO dosyasını seçin.
Burn diyerek ISO dosyasını yazdırmaya başlayın.
Ve Sonuç..
♥♥ ﮎєη √є ßєη Gєяﺁѕﺁ √ЄﮎдﺁЯЄ ♥♥
Bu forumdaki linkleri sadece kayıtlı kullanıcılar görebilir! Kayıt olmak içinburaya tıklayınız... |
iLetişim:Bu forumdaki linkleri sadece kayıtlı kullanıcılar görebilir! Kayıt olmak içinburaya tıklayınız... |
Anlamazsın Yar !!
Aşk-ı Virane
Bütün Şiirleri İçin Ömer Köroğlu'ya Çok Teşekkürler !! Umarım Hep Böyle Kalıcı ve Tatlı Şiirler ve Hikayeler Sürdürür Senin Bir Hayranında Burda
(Yavuz - Qzledim_Seni) (Cesur Türk)
Bu forumdaki linkleri sadece kayıtlı kullanıcılar görebilir! Kayıt olmak içinburaya tıklayınız... |
Spacesim:Bu forumdaki linkleri sadece kayıtlı kullanıcılar görebilir! Kayıt olmak içinburaya tıklayınız... |
|
|
| Başa dön |
|
 |
|
nepjuaVatandaş

Durum: Çevrimdışı Kayıt: 10.09.2008
Level: 1
|
Tarih: Wed Sep 10, 2008 7:59 am Mesaj konusu: |
|
|
| teşekkürler |
|
| Başa dön |
|
 |
Sayfanın En Üstüne Çıkmak İçin BURAYA TIKLA !
|