Etiketler: account, launch, mıydı, nedir, komutuyla, limited, açın, kapatılır, editor, hemen, aşağıdaki, uac, deki, behavior, object, vistada, süsleyip, and, açmak, gelen |
| « Önceki başlık :: Sonraki başlık » |
| Yazar |
Mesaj |
CT-YavusZKategori Yöneticisi

Durum: Çevrimdışı Kayıt: 02.01.2007
Mesajlar: 3080 Şehir: SİVEREK City /|\ URFA - TR | Hayatın AnlamsızLıkLar Şehrindeyim | Hayal KırıkLığın BaşKentindeyim.!!
Level: 43
| Deneyim: |
3038 / 3038 |
|
|
|
100% |
|
Tarih: Fri Jul 18, 2008 4:21 pm Mesaj konusu: Vistada User Account Control (UAC) ve kapatmanın yolları |
|
|
Vistada User Account Control (UAC) ve kapatmanın yolları
,
Windows Vista ile gelen en berbat özellik ne deseler, kendisine hemen belli eden User Account Control’ u söylerdim. Eski adıyla User Account Protection (UAP) ya da Limited User Account (LUA) her neyse…
User Account Control nedir?
Kullanıcıların sınırlı haklarla(standart kullanıcı) çalışmasını sağlayarak zararlı şeylerden korunmasını sağlıyormuş. XP’ deki normal user’ ın biraz geliştirilmiş hali… Ben bir uygulamayı açmak istiyorsam açarım, her açılışta sormasının “X uygulamasını çalıştırmak istiyor musunuz? Evet, Hayır" uyarısından bir farkı yok.
User Account Control (UAC) ve kapatmanın yolları
UAC yerine DropMyRights tarzı bir şey olsaydı hatta DropMyRights’ ı biraz süsleyip UAC diye sunsalardı daha güzel olmaz mıydı? Yoksa bu UAC çok harika bir olay da benim bilmediğim bir şeyler mi var?
User Account Control (UAC) nasıl kapatılır?
1. Başlat:
“Denetim Masası\Kullanıcı Hesapları\Kullanıcı Hesabı Denetimi’ni aç veya kapat\ > " burada Bilgisayarınızı korumaya yardımcı olması için Kullanıcı Hesabı Denetimi’ni (UAC) kullanın " seçeneğinin işaretini kaldırıp onaylayın ve bilgisayarınızı yeniden başlatın.
Eğer denetim masası klasik görünümdeyse “Control Panel\User Accounts…" bölümünden aynı yere ulaşabilirsiniz.
2. System Configuration (MSConfig)
Windows + R kısayoluyla çalıştır’ ı açıp “msconfig" komutuyla System Configuration’ ı açın Tools bölümüne gelip “Disable UAC" ı seçin ve “Launch" a tıklayın ve bilgisayarınızı yeniden başlatın.
3. Registry:
“HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\System" anahtarına gelip “EnableLUA" dword’ ünün değerini “0″ yapın ve bilgisayarınızı yeniden başlatın.
4. Group Policy:
“gpedit.msc" komutuyla “Group Policy Object Editor" u açın (domain ortamında gpmc.msc) “Computer Configuration > Windows Settings > Security Settings > Local Policies > Security Options" bölümüne gelin ve policy’ leri aşağıdaki şekilde düzenleyin.
- User Account Control: Detect application installations and prompt for elevation - Disabled
- User Account Control: Behavior of the elevation prompt for standard users - No prompt
- User Account Control: Run all administrators in Admin Approval Mode - Disabled _________________
SiVeReK City / ŞanLı Urfa
♥♥...''AşK''... !! ...KUTSAL DUYGU...! ♥♥
♥♥ Kalp Sevmekten Yorulmaz..!! © '♥♥
♥♥ ﮎєη √є ßєη Gєяﺁѕﺁ √ЄﮎдﺁЯЄ ♥♥
Bu forumdaki linkleri sadece kayıtlı kullanıcılar görebilir! Kayıt olmak içinburaya tıklayınız... |
iLetişim:Bu forumdaki linkleri sadece kayıtlı kullanıcılar görebilir! Kayıt olmak içinburaya tıklayınız... |
Anlamazsın Yar !!
Aşk-ı Virane
Bütün Şiirleri İçin Ömer Köroğlu'ya Çok Teşekkürler !! Umarım Hep Böyle Kalıcı ve Tatlı Şiirler ve Hikayeler Sürdürür Senin Bir Hayranında Burda
(Yavuz - Qzledim_Seni) (Cesur Türk)
Bu forumdaki linkleri sadece kayıtlı kullanıcılar görebilir! Kayıt olmak içinburaya tıklayınız... |
Spacesim:Bu forumdaki linkleri sadece kayıtlı kullanıcılar görebilir! Kayıt olmak içinburaya tıklayınız... |
|
|
| Başa dön |
|
 |
|
Sayfanın En Üstüne Çıkmak İçin BURAYA TIKLA !
|