Etiketler: dizi izle , film izle , indir , video izle , youtube izle , dizi indir , bölüm özeti , oku, film indir , dizi, seyret , yutube |
| « Önceki başlık :: Sonraki başlık » |
| Yazar |
Mesaj |
nefertityAktif Üye

Durum: Çevrimdışı Kayıt: 14.06.2006
Level: 30
| Deneyim: |
1242 / 1242 |
|
|
|
100% |
|
Tarih: Tue Aug 22, 2006 9:10 am Mesaj konusu: Eski Kentler ve Aşklar |
|
|
Döneriz bir gün eski şehirlerimize de; tıpkı eski ilişkilerimize döndüğümüz gibi; biraz pişman, biraz naçar...
Bir zamanlar doludizgin bağlandığı tutkulu aşkları asla unutamadığı gibi insan, bir zamanlar koynunda tutkuyla yaşadığı şehirleri de unutamaz hiç...
Ondandır nereye gitse, vazgeçemediği kitaplar gibi, o şehirleri de götürmesi beraberinde...
Çünkü orada izleri vardır:
Havasında nefesi, metrosunda parmak izi, kaldırımında adımı, yastığında gözyaşı...
Kaç pozu çekilmiştir ünlü meydanlarında kimbilir, kaç ışıklı geceyi canı çekmiştir;
Dili, kaç posta pulunu ıslatmış, kaç parkta kaç kuğuya dert anlatmıştır.
Yaşadığı kenti kimbilir kaç kez sevmiş, kaç kez nefret etmiştir insan...
Kaç kez kaçmış, kaç kez geri gelmiştir; tıpkı eski bir aşka döner gibi özlemden tutuşarak; biraz pişman, çokça naçar...
* * *
Londra'daydım geçen hafta...
Baktım, 25 yaşım yollarda; Heathrow'da ayrılığım, yalnızlığım Marble Arch'ta, köşebaşında...
Her sabah alacakaranlığında efkarla uyandığım bu kül rengi şehir, yalnızlığımın başkentiydi bir zamanlar...
Firarımdı; gurbetim, hüznüm, hasretim...
Sürgünümdü; sığınağım oldu giderek...
Soğuk nezaketinden soğuk duşlar gibi ürperdiğim, yavuklu mektubu bekler gibi güneş beklediğim, kıyasıya nefret edip ölesiye sevdiğim, kara bulutlar, kara şemsiyeler, karabasanlar diyarı...
Metro rayları arasında farelerin, gece karanlığında fahişelerin, damlarında sılaya çevrili antenlerin cirit attığı ikinci kentim...
Gençliğimin orta yeri...
* * *
Bilemezsiniz nasıl tepeden tırnağa yabancıydım ona ilk gidişimde; nasıl baştan ayağa mutsuz... istikbalden umutsuz...
O yüzden epey vakit aldı, özenerek içeri baktığım camlardan, güvenle dışarı bakmam; onunla barışmam...
Ölsen bir yudum su vermezdi şehir; öylesine ilgisiz, öylesine merhametsiz...
Mahşeri kalabalığında alabildiğine sessiz...
Üşüyen bir ruh, kanayan bir yürekle arşınladım ıslak sokaklarını uzun süre... hoyrat kollarını açmasını bekledim.
Sonra bir bahar körpeliğinde, aniden barıştı benle...
Açtı sımsıkı örtülü kapılarını; verdi gizlediği sırlarını...
Kalın kurşuni kabukların altında ışıltılı bir inci buldum.
Yıkılmış dostluklar, kesilmiş bıyıklar, vaatkâr aşklarla ilk şehrime geri döndüm.
* * *
Hayatımda kendisinden öncesini, kendisinden sonrakilerden ayıran harikulade bir hudut çizgi oldu bu şehir...
Yeniden buluştuğumuzda aslında hiç ayrılmadığımızı fark ettim.
Anladım ki, severken vazgeçmek cinayettir.
Ve biz her suçlu gibi sonunda, cinayeti işlediğimiz yere, severken terk etmek zorunda kaldığımız şehre döneriz bir gün,
...tıpkı severken vazgeçtiğimiz eski bir sevdalının telefonunu çevirir gibi geceyarısı...
Can DÜNDAR _________________ <<öyle birini sevki sen onun için ölmeyi düşünürken o senin için çoktan ölmüş olsun>> |
|
| Başa dön |
|
 |
|
monamyHarbi Üye

Durum: Çevrimdışı Kayıt: 26.01.2006
Level: 43
| Deneyim: |
3087 / 3087 |
|
|
|
100% |
|
Tarih: Tue Aug 22, 2006 10:41 pm Mesaj konusu: |
|
|
eline saglık nefertity cim konunun ana teması neredeyse beni tarif ediyor _________________
Bu forumdaki linkleri sadece kayıtlı kullanıcılar görebilir! Kayıt olmak içinburaya tıklayınız... |
korkaklıkta ar, ilerlemekte seref var..
biz denizci degiliz ki, her limanda bir sevgilimiz olsun; biz komandoyuz daglar sagolsun
'hayat kızgın boga,ben se kırmızı pelerin'
yusuf öldü deyup salat ederler,
ölen hayvan imiş, aşıklar ölmez
Bu forumdaki linkleri sadece kayıtlı kullanıcılar görebilir! Kayıt olmak içinburaya tıklayınız... |
|
|
| Başa dön |
|
 |
k_a_b_u_s_1_5Katılımcı Üye

Durum: Çevrimdışı Kayıt: 05.06.2006
Level: 19
|
Tarih: Wed Aug 23, 2006 10:16 pm Mesaj konusu: |
|
|
| paylasımın için saol |
|
| Başa dön |
|
 |
Sayfanın En Üstüne Çıkmak İçin BURAYA TIKLA !
|