Forum Anasayfa

Portal Anasayfa    AramaArama  Üye ListesiÜye Listesi   Cesur Türk Üye Kayıt Sözleşmesi (Kuralları Okuyunuz) Cesur Türk Üye Kayıt Sözleşmesi (Kuralları Okuyunuz) 

Hesabınız Hesabınız   Kişisel Mesajlar Kişisel Mesajlar   Oturum Aç Oturum Aç 
Cevapsız mesajlar

Etiketler: DEVRİMCİLİK
DEVRİMCİLİK

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    Forum Anasayfa -> Atatürkün İlkeleri
« Önceki başlık :: Sonraki başlık »  
Yazar Mesaj
Sistem
Cesur Türk
Cesur Türk

Durum: Çevrimdışı
Sistem herkes için örnek biri Sistem herkes için örnek biri Sistem herkes için örnek biri Sistem herkes için örnek biri Sistem herkes için örnek biri Sistem herkes için örnek biri Sistem herkes için örnek biri Sistem herkes için örnek biri Sistem herkes için örnek biri Sistem herkes için örnek biri Sistem herkes için örnek biri Sistem herkes için örnek biri 

Level: 69
Aktiflik: 226 / 566  
 39%
Seviye: 0 / 27802  
 0%
Deneyim: 12842 / 12842  
 100%

MesajTarih: Mon Mar 13, 2006 7:28 pm    Mesaj konusu: DEVRİMCİLİK

Devrimcilik, Mustafa Kemal'in mücadele sisteminin, hedeflerinin özünü kapsar. Bu ilkelerin gelecekte de sürdürülmesini ve geliştirilmesini sağlar. Burada ilim, ilmi aramak kilit rol oynar. İlim gerçeği bulma yolunda sistematik bir eleştirelliği, kuşkuculuğu beraberinde getirir. Toplum ve devletin örgütleri çağın gerisine düşmemeli, kendisini sürekli yineleyebilmelidir. Statik bir cemiyetin kurulmasına karşı çıkan Devrimcilik ilkesi, durmaksızın bilimin, yeniliğin peşinde koşmanın, çağa ulaşmanın motor gücünü içinde taşır. Gericiliğe set çeker, yönetim örgütlerinin durağanlaşmasını önleyip, Türk ulusunun ufuklarını açar. Atatürk ilkelerine ve Devrimcilik ilkesine karşı çıkanları şöyle uyarır:

"Eğer onlara karşı benim şahsımda birşey anlatmak isterseniz, derim ki, ben şahsen onların düşmanıyım. Onların olumsuz yönde atacakları bir adım, yalnız benim şahsi gayeme

değil, o adım benim milletimin hayatıyla alakadar, o adım benim milletimin hayatına bir kasıl, o adım benim milletimin kalbine havale edilmiş zehirli bir hançerdir. Benim ve benimle aynı düşüncede olan arkadaşlarımın yapacağı şey mutlaka ve mutlaka o adımı atanı tepelemektir. Sizlere bunun da fevkinde bir söz söyleyeyim. Farzı muhal eğer bunu sağlayacak kanunlar olmazsa, bunu temin edecek meclis bulunmazsa, öyle menfi adım atanlar karşısında herkes çekilse ve ben yalnız kalsam, yine tepeler ve yine öldürürüm."

Atatürk'e göre Devrimcilik, ihtilalden öteye geçen bir mana içeriyordu. Dünya gereklerinden doğan ihtiyaçların karşılanması yolunda yönetim biçimi, yasalar ve hemen her alanda alınacak kararlar Devrimcilik ilkesi sayesinde hayata geçirilecek, topluma benimsetilecekti. Türk halkı uygar bir halktı ama bazı devletler, özellikle Batı, bu uygarlığı tanımakta güçlük çekiyor, ayak diretiyordu.
Devrimcilik ilkesi, Türk ulusunun uygarlık sınavını nasıl verdiğini ortaya koyacak ve haklılığını tüm dünyada tanıtlayacak metodun adıydı. Kapsayıcı bir bütünlülüktü. Çağdaş uygarlığın Türkler'in çok dışında, çok yabancısı olmadıkları, uygulanan devrimler sayesinde dostça ve düşmanca anlaşılacaktı. Atatürk'ün Devrimcilik ilkesi; maceraları, sadece teoride kalan nazariyeleri, süslü lafları kapsamazdı. Devrimcilik yaşanan , içinde geçilen hayli güç süreçte toplumun önüne dikilen engelleri nasıl kaldırdığının örneği, mücadele metodunun adıydı.

Kaynak: Baran Dural, Atatürk'ün Liderlik Sırları
Başa dön
ruhsuz921
Vatandaş
Vatandaş

ruhsuz921 şu an tarif edilemez bir durumda 
Level: 3
Aktiflik: 8 / 9  
 88%
Seviye: 0 / 47  
 0%
Deneyim: 140 / 140  
 100%

MesajTarih: Sun Nov 05, 2006 2:44 pm    Mesaj konusu:

paylaşım için sağol
cedrik48
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

cedrik48 şu an tarif edilemez bir durumda 
Şehir: Ağlasan Sesimi Duyarmısınız Mısralarımda Dokuna Bilirmisiniz Gözyaşlaıma Elerinizle[İstanbul]
Level: 19
Aktiflik: 48 / 49  
 97%
Seviye: 0 / 845  
 0%
Deneyim: 498 / 498  
 100%

MesajTarih: Wed Dec 13, 2006 9:00 pm    Mesaj konusu:

kardeşim çok saol emeğine tşk ediyorum

Bildiğini bilenin arkasından gidiniz,

Bildiğini bilmeyeni uyarınız,

Bilmediğini bilene öğretiniz,

Bilmediğini bilmeyenden kaçınız....
Bu forumdaki linkleri sadece kayıtlı kullanıcılar görebilir!
Kayıt olmak içinburaya tıklayınız...

:::::Buluşma Noktanız::::
Başa dön
boldshark
Cesur Üye
Cesur Üye

boldshark yükselmekte olan bir dalın üzerinde boldshark yükselmekte olan bir dalın üzerinde 

Level: 10
Aktiflik: 8 / 22  
 36%
Seviye: 0 / 243  
 0%
Deneyim: 188 / 188  
 100%

MesajTarih: Tue Aug 07, 2007 9:49 pm    Mesaj konusu:

teşekkürler
Başa dön
memo-03
Vatandaş
Vatandaş

memo-03 şu an tarif edilemez bir durumda 

Level: 1
Aktiflik: 2 / 9  
 22%
Seviye: 0 / 18  
 0%
Deneyim: 50 / 50  
 100%

MesajTarih: Mon Mar 24, 2008 12:19 am    Mesaj konusu:

Ellerine Saglik
Başa dön

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    Forum Anasayfa -> Atatürkün İlkeleri
1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

Sayfanın En Üstüne Çıkmak İçin BURAYA TIKLA !

Cesur Türk
Bu forum phpBB Tabanlıdır.
Privacy (Gizlilik ilkesi)
Copyright © 2005-2007
All right reserved CesurTurk.Org
Cesur Türk Kullanıcı Gizlilik Koşulları ve Site Kullanım Şartları
Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece CesurTurk.Org'ye aittir.
Materyallerimizin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Sitemizde yer alan yazıların telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir.
Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.
Misyonumuzu buradan okuyabilirsiniz. Sitemizde yazınız bulunuyorsa ve kaldırılmasını istiyorsanız lütfen iletişim  bölümünden irtibata geçiniz.
Yönetim ve Webtasarım SABQCES tarafından yapılmaktadır.
(( Gücümüzü Türk devletini kuran asil Türk ırkından alıyoruz ))
Genel Site Map