SistemCesur Türk

Durum: Çevrimdışı Kayıt: 19.01.2006
Level: 69
| Deneyim: |
12842 / 12842 |
|
|
|
100% |
|
Tarih: Tue Sep 12, 2006 9:03 am Mesaj konusu: ABD'li Konsolosun Morardığı An |
|
|
Bacaksız gazi, ABD Adana Konsolosu Grenn'e sorduğu, "Sizi ayakta karşılamamı ister miydiniz?" sorusuna 'evet' cevabını alınca, Konsolosu morartan bir cümle söyledi.
Bacakları tutmayan gazi, ABD Adana Konsolosu Grenn'e sorduğu, "Sizi ayakta karşılamamı ister miydiniz?" sorusuna 'evet' cevabı alınca, "Eğer terörle mücadelede geç kalmasaydınız sizi ayakta karşılıyor olacaktım" dedi.
ABD'nin Adana Konsolosu Eric Green, Adana Şehit Aileleri Malulleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği yöneticilerini ziyaret etti. 11 Eylül saldırılarının ardından ABD'nin terörizmle ilgili düşüncelerinin değiştiğini vurgulayan Grenn, "O günü anarken Türkiye'de de şehit ve gazi derneklerini ziyaret etmenin ve benzer trajediler yaşayan insanların duygularını paylaşmanın doğru olacağını düşündüm" dedi. Green, ABD ve Türk hükümetlerinin terörizmle ilgili konulardaki düşüncelerini pekiştirdiğini ve işbirliğinin yoğunlaştırıldığını vurgulayarak, şöyle konuştu: ''Terörizmle mücadele konusunda ABD, Türkiye ve Irak arasında koordinatörlük oluşturuldu. Koordinatörlük görevine bir ABD'li general atandı. PKK ile mücadele konusunda ABD, Türkiye Irak hükümetleri arasında önümüzdeki günlerde üçlü görüşmelerin başlayacağını sanıyorum. Avrupa devletlerinde PKK'nın suç şebekelerinin ortadan kaldırılması hususunda çalışmalar yürütüyoruz."
ANLAMLI SÖZLER
Irak'ın kuzeyinde 1997'de düzenlenen operasyonda yaralanan ve sakat kalarak tekerlekli sandalyeye mahkum kalan gazi astsubay Murat Caner de sorduğu soru ve konuşmalarıyla Green'in şaşırtıp, ziyaret sırasında dernekte bulunanları duygulandırdı. Green'e, "Şu anda benim sizi ayakta karşılamamı ister miydiniz?'' sorusunu yönelten ve karşılığında da ''elbette'' cevabı alan Caner, şunları söyledi: ''Biz, size Kore'de destek verdik ve orada yüzlerce askerimizi şehit verdik. Eğer siz de bize destek olup terörle mücadele konusunda politik ve askeri konularda işbirliği yapsaydınız, ben sizi bugün oturarak değil, ayakta karşılıyor olacaktım. Biz Türkler misafirlerimizi ayakta karşılarız." Dernek Başkanı Celal Yüksel yapılan konuşmaların ardından Green'e Adana Valiliği ve 6. Kolordu Komutanlığınca hazırlanan ''şehitler albümü'' hediye etti. Green, daha sonra dernek duvarında asılı bulunan şehit ve gazi fotoğraflarını inceledi.
Kaynak:
Bu forumdaki linkleri sadece kayıtlı kullanıcılar görebilir! Kayıt olmak içinburaya tıklayınız... |
|
|