Forum Anasayfa

Portal Anasayfa    AramaArama  Üye ListesiÜye Listesi   Cesur Türk Üye Kayıt Sözleşmesi (Kuralları Okuyunuz) Cesur Türk Üye Kayıt Sözleşmesi (Kuralları Okuyunuz) 

Hesabınız Hesabınız   Kişisel Mesajlar Kişisel Mesajlar   Oturum Aç Oturum Aç 
Cevapsız mesajlar

Etiketler: ABD, erken, seçimden, memnun
ABD erken seçimden memnun

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    Forum Anasayfa -> Haberler
« Önceki başlık :: Sonraki başlık »  
Yazar Mesaj
free
Kategori Moderatörü
Kategori Moderatörü

Durum: Çevrimdışı
free şu an tarif edilemez bir durumda 

Level: 23
Aktiflik: 7 / 65  
 10%
Seviye: 0 / 1289  
 0%
Deneyim: 729 / 729  
 100%

MesajTarih: Thu May 03, 2007 2:03 pm    Mesaj konusu: ABD erken seçimden memnun

ABD erken seçimden memnun
02 Mayıs 2007 Çarşamba 11:24
ABD Dışişleri Bakanlığı'nın Avrupa ve Avrasya'dan sorumlu üst düzey yetkilisi Matt Bryza, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın erken seçim kararının, Türkiye'deki cumhurbaşkanı seçimi tartışmasının demokrasi ve anayasa çerçevesinde çözümlenebileceği anlamına geldiğini söyledi.

Anayasa Mahkemesi'nin cumhurbaşkanlığı seçiminin ilk tur oylamasını iptal kararı, ABD'de de yankı buldu.

Bryza, "Bu çağrı, mevcut cumhurbaşkanı seçimi tartışmasının, Türkiye'nin demokratik ilkeleri ve anayasal süreçleri çerçevesinde çözümlenebileceği anlamına geliyor" dedi.

ABD'li yetkili, Türkiye'nin siyasi geleceğinin, bu demokratik ilkelere ve anayasal süreçlere göre belirlenmesinin çok büyük önem taşıdığını belirtti.

Bryza, "nüfusunun çoğunluğunu Müslümanların oluşturduğu laik bir cumhuriyet olan Türkiye'de demokrasinin derinleşmesi, Türkiye'nin çok ötesine taşan bir umutlu gelişme ve ilham kaynağı niteliğini taşıyor" diye konuştu.

Bryza, "Türkiye'nin bütün liderlerinin, seçmenin iradesine saygı göstereceğini öngörüyoruz" dedi.

McCormack: "Türkiye'ye güvenimiz tam"

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Sean McCormack ise, "Türkiye'nin anayasal süreçlerine, laik demokrasisine ve cumhurbaşkanlığı seçimiyle ilgili siyasal sorunların, Türk yasaları ve Türk anayasası çerçevesinde çözüleceğine güvenimiz tam" dedi.

Sean McCormack, Washington Post gazetesindeki, "Türkiye'de laiklik yanlısı muhalefet ve ordu, yeni cumhurbaşkanının serbestçe seçilmesini engellemeye çalışıyor" yorumunu değerlendirdi.

McCormack, "Türk demokratik kurumları ve Türk halkının, Türk demokrasisini korumak ve ilerletmeye mukabil olduğuna güveniyoruz" ifadesini kullandı.

İngiltere Başbakanı Tony Blair de, yaptığı açıklamada "Türkiye'deki bütün siyasi aktörler, demokrasi ve anayasa ilkelerine uymalıdır" dedi.

""sizene kardeşim bizim seçimimiz ister erken gideriz istersek hiç gitmeyiz hayret bişi illa burunlarını sokcaklar"""

HAyAtI 3,5 ile 4 aRaSınDa yaŞaRıZ YA hEp 3,5 aTaRsInIz yA dA dÖrT dÖrTlÜk YaŞaRsInIz

KARDAN ADAMLAR YAPTIM
HEPSİNİ KAHRAMANIM SANDIM
AVUÇLARIMDA ERİDİLER
TELLİ DUVAKLAR TAKTIM
HER DEFA SANKİ AKLANDIM
ÇOK ÇABUK
KİRLENDİLER

KaRdAn AdAmLaR yApTıM

Ey HaYaT sEn ÖlÜmE ŞüKrEt SeNi OnUn YüZüNdEn !!!!!!!!!!!!!!!!!!! SeViYoRuM !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Başa dön

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    Forum Anasayfa -> Haberler
1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

Benzer Başlıklar
Başlık Yazar Forum Cevap Tarih
Yeni mesaj yok Karaciğer kanserine erken teşhis MrSeveN Sağlık 0 Mon Aug 13, 2007 2:10 pm Son gönderilen mesajlar
Yeni mesaj yok Özgür Çevik - Ama Çok Erken THe_LooPuS Özgür Çevik Fan 0 Thu Jul 26, 2007 9:17 am Son gönderilen mesajlar
Yeni mesaj yok Dişini erken kaybetmesin! HeReDoT_aliY Sağlık 0 Tue Jul 24, 2007 2:09 pm Son gönderilen mesajlar
Yeni mesaj yok Seçim Sonuçlarından Memnun musunuz? ODEMISLI Anketler 3 Sun Jul 22, 2007 8:46 pm Son gönderilen mesajlar
Yeni mesaj yok Erken seçime "eyvallah" Sistem Haberler 0 Fri Apr 27, 2007 6:44 pm Son gönderilen mesajlar
Sayfanın En Üstüne Çıkmak İçin BURAYA TIKLA !

Cesur Türk
Bu forum phpBB Tabanlıdır.
Privacy (Gizlilik ilkesi)
Copyright © 2005-2007
All right reserved CesurTurk.Org
Cesur Türk Kullanıcı Gizlilik Koşulları ve Site Kullanım Şartları
Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece CesurTurk.Org'ye aittir.
Materyallerimizin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Sitemizde yer alan yazıların telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir.
Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.
Misyonumuzu buradan okuyabilirsiniz. Sitemizde yazınız bulunuyorsa ve kaldırılmasını istiyorsanız lütfen iletişim  bölümünden irtibata geçiniz.
Yönetim ve Webtasarım SABQCES tarafından yapılmaktadır.
(( Gücümüzü Türk devletini kuran asil Türk ırkından alıyoruz ))
Genel Site Map